Annelies van Gilst


Haar werk: Schilderijen acrylverf
Land van herkomst: Nederland
Website adres


Mijn kunst - kunst van Annelies
Geboren en getogen in het Brabantse Oosterhout.
Opleiding: pedagogische academie en de opleiding Psychologisch-pedagogisch assistent.

Momenteel werkzaam als psychologisch assistente in een residentiële setting voor jeugdigen tot 18 jaar en op een praktijkschool voor moeilijk lerende kinderen.

Tijdens de opleiding aan de pedagogische academie heeft Annelies specialisatie tekenen gedaan. Vanaf 1998 heeft zij lessen gevolgd bij de Oosterhoutse kunstenares Marlies Kempees. Lid van de schildersgroep 'ARTXTRA'. Het doel van deze kunstenaars is elkaar inspireren en stimuleren.
Haar werk kent verschillende thema's. De ideeën hiervoor komen uit de directe omgeving of vloeien voort uit een gebeurtenis. Ook mensen en de natuur zijn een grote inspiratiebron. Door het gebruik van kleuren probeert zij een bepaalde sfeer tot uiting brengen, die samenhangt met het gekozen onderwerp. De meeste werken worden uitgevoerd met acrylverf, soms in combinatie met andere materialen. Haar persoonlijke stijl ontwikkelt zich steeds verder en door de uitwerking van eigen ideeën probeert zij haar werk meer diepgang en inhoud te geven.
Schilderen is voor Annelies een middel om gedachten en gevoelens tot uitdrukking te brengen in beelden. Een wisselwerking van het proces van zoeken naar de 'juiste' vorm, compositie of kleur en de terugkoppeling naar het oorspronkelijk idee


Geen opmerkingen: