Egyptische Horoscope


Haar werk: acryl op paneel met details in bladgoud, bladzilver en bladkoper.
Land van herkomst: Nederland

Haar Inspiratiebronnen waren het antieke spirituele Egypte en Japan.
Egypte boeide haar enorm door de magische diergoden wereld, de sublieme schoonheid van tempels en beelden. De magische elementen van de Egyptische kunst gebruikte ze op een moderne manier in haar werk om heden en verleden te laten samenvloeien.
De kat nam in haar oeuvre een speciale plaats in, ze is boeiend en net zo mysterieus als het Egypte uit het verre verleden waar ze ook vereerd werd.
De godin Bastet, godin van liefde, vreugde, maan en dans werd afgebeeld als een vrouwenfiguur met een kattenkop.
Speciale tempels werden voor haar gebouwd waar heilige katten woonden.
In haar werk kwam de godin herhaaldelijk voor, alleen schilderde ze haar op haar eigen manier, een magische vrouw met haar heilige katten als spirituele gezellen.

Op deze site is ook een serie Sterrenbeelden in Egyptische stijl te versturen de schilderijen die daarvoor gebruikt zijn ook door Greetje gemaakt en te bekijken op haar website

De serie elfjes en beren zijn ook geschilderd door haar. Ze had regelmatig tentoonstellingen in diverse musea en galerie├źn
Greetje is op 20-6-2008 overleden.

Zelf ben ik de trotse bezitter van het schilderij van de steenbok dat me doet herinnneren aan het leuke contact dat ik met haar had toen ik deze kaarten maakteGeen opmerkingen: