Oude culturen

Haar werk: acryl op doek en acryl op papier
Land van herkomst: Nederland

Carla van den Berg is geboren in Zeist en heeft vanaf haar vroegste jeugd getekend. Haar opleiding en werkervaring is erg divers, zij heeft onder andere de modevakschool gevolgd en de richting tekenen en textiele werkvormen . Op jonge leeftijd kreeg zij les van de kunstenaar Thaddeus van Eijsden (Nieuwe Haagse School) en later nog van verschillende andere kunstenaars. Gedurende 10 jaar heeft zij zelf les gegeven in kleding ontwerpen, textielkunst en in striptekenen. Ook heeft Carla cartoons getekend voor de VPRO gids.

Sinds begin 2005 werkt Carla als professioneel kunstenaar. Zij werkt met acryl op doek
en ook op een unieke, eigen geperste ondergrond van papier. Soms worden er tijdens het proces van het papier maken takjes of draadjes raffia toegevoegd (zie 'acryl/papier').

Er wordt niet uitsluitend in dezelfde stijl en techniek gewerkt, steeds opnieuw wordt een specifiek thema uitgediept. In de periode 2005/2006 hield zij zich bezig met oude culturen en hun symboliek, en werd er geschilderd op de eigen geperste ondergrond die door de bijzondere textuur zeer goed aansluit bij het onderwerp. In 2007 werkt Carla voornamelijk op doek en gaat haar werk een meer abstracter richting uit, thema's zijn mens, aarde en mystiek.
Een bezoek aan haar website is zeker de moeite waard.

Geen opmerkingen: