Zand onder de microscoop
Haar werk: Het maken van foto's van zand met behulp van microscoop.
Land van herkomst: Nederland
E-mail

Via mineralen en fossielen kwam Alice tot het verzamelen van zandmonsters.
Omdat haar vaak werd gevraagd waarom zij zoveel belangstelling had in deze minuscule korreltjes, begon zij met het fotograferen van zand via een microscoop. Zo kon zij belangstellenden laten zien hoe fraai en verschillend de korrels kunnen zijn.

Soms bestaat een zand geheel uit resten van mineralen (veel kwarts) en gesteenten, dan weer is het aangevuld met fragmenten van o.a. schelpen, zee-egels, mosdiertje, foraminiferen (schaaltjes van eencelligen) of resten van koraal.

Haar foto's trokken de aandacht en al snel werd zij gevraagd te exposeren. En zo gingen de vergrote zandkorrels en zandmonsters, inmiddels aangevuld met mineralen en gesteenten die er betrekking op hebben samen met meerdere gegevens betreffende zand, door het land.

Mede daardoor zijn veel meer mensen begonnen met het verzamelen van zandmonsters. Ook mede daardoor is zand meer in de belangstelling komen te staan bij geologische verenigingen, Bezoekerscentra, Milieu Educatieve Centra enz.

In Purmerend (1996) was Alice Krull aanwezig bij het oprichten van de eerste Nederlandse werkgroep die zich bezig houdt met het bestuderen van zand en ontstond de GEA Werkgroep Zand.

Ook is zij lid van de Nederlandse Geologische Vereniging en maakt zij deel uit van de Werkgroep Geologie, die verbonden is aan het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der WetenschappenGeen opmerkingen: